Byłem dzieckiem z 95’. Jurassic Park, początki internetu i YouTube’a, potem gry i League of Legends z chłopakami po nocach, generalnie fiu bździu w głowie.
Jak każdy na początku nie wiedziałem co chce robić w życiu, a oczywistym wydawało się pójście na skróty – w ślady rodziny, czyli optykę. Niestety (a raczej stety) los tak chciał, że w połowie gimnazjum jeden z nauczycieli zorganizował nam lekcje gotowania… No i jak się okazało gotowanie wciągnęło mnie na tyle mocno, że postanowiłem całe swoje życie poświęcić kuchni.
Ukończyłem warszawskie Technikum Gastronomiczne przy ul. Poznańskiej, uczyłem się i pracowałem w restauracjach takich jak Atelier Amaro*, Nolita Restaurant, Nabo, Sowa i Przyjaciele, La BlaBla, czy Bez Tytułu. Zwykle stałem na zimnej kuchni, byłem prawą ręką szefów i szefowych, zmywałem gary po wielkich eventach i ułożyłem największą mozaikę sushi na świecie pobijając tym samym rekord Guinessa. Byłem food stylistą książek kulinarnych Andrzeja Polana czy Doroty Wellman, wystawiałem się z własnym konceptem na targach śniadaniowych i pomagałem innym przy nocnym markecie. To oczywiście nie wszystko, ale nie umiem się chwalić, więc tu postawię kropkę.
Jestem szefem kreatywnym warszawskiej restauracji BAKEN. Sprawuje pieczę nad menu w obu lokalach, dbam o ludzi zarówno tych, którzy jedzą moje jedzenie, jak i tych, którzy to jedzenie dla Was przygotowują. W wolnych chwilach gotuje dla przyjaciół i bliskich, najczęściej dla najważniejszych kobiet w moim życiu – Karolci i Janinki.
Jestem współautorem dwóch książek kulinarnych (Run&Cook oraz Sex&Cook), tworze przepisy dla magazynów kulinarnych i czasem bywam w Dzień Dobry TVN, żeby moje babcie mogły się pochwalić koleżankom zdolnym wnuczkiem. Organizuje pokazy i warsztaty kulinarne, mogę przygotować od A do Z jedzenie na press day Waszej marki, catering na sesję zdjęciową lub coś extra na imprezę urodzinową. Chcesz wiedzieć coś więcej? Napisz do mnie! "
Te wpisy mają już kilka dobrych lat, ale na pewno znajdziecie w nich sprawdzone przepisy i kulinarne polecenia.