Wiecie, byłem zwykłym dzieciakiem z 95’ i wychowałem się przy Jurastic Parku, LOL’u i początkach YouTube’a.
Za małolata nie wiedziałem co chcę robić w życiu, a oczywistym wydawało się pójście w ślady rodziny, czyli optykę. Niestety (a raczej stety) los tak chciał, że w okresie gimnazjalnym jeden z nauczycieli zorganizował nam lekcje gotowania… No i jak się okazało gotowanie wciągnęło mnie na tyle mocno, że postanowiłem całe swoje życie poświęcić kuchni.
Ukończyłem warszawskie Technikum Gastronomiczne przy ul. Poznańskiej, uczyłem się restauracjach takich jak Atelier Amaro*, Nolita Restaurant, Nabo, Sowa i Przyjaciele, La BlaBla czy Bez Tytułu. Stałem na zimnej kuchni, byłem prawą ręką szefów i szefowych, zmywałem gary po wielkich eventach kulinarnych i ułożyłem największą mozaikę sushi na świecie pobijając tym samym rekord Guinessa (ale spokojnie, Japończycy już pobili nasz rekord). To oczywiście nie wszystko, ale nie umiem się za bardzo chwalić, więc tu postawię kropkę.
Jestem szefem kreatywnym warszawskiej restauracji BAKEN. Sprawuję pieczę nad menu w obu lokalach, dbam o ludzi zarówno tych, którzy jedzą moje jedzenie, jak i tych, którzy to jedzenie dla Was przygotowują. W wolnych chwilach gotuję z moimi dobrymi kolegami: Davidem Gaboriaud, Grzegorzem Łapanowskim, czy Jakubem Steuermarkiem. A jeśli nie gotuję dla gości, gotuję dla bliskich, najczęściej dla moich dziewczyn - narzeczonej i córki.
Jestem współautorem dwóch książek kulinarnych (Run&Cook oraz Sex&Cook), tworzę przepisy dla magazynów kulinarnych i czasem bywam w telewizjach śniadaniowych, żeby moje babcie mogły się pochwalić koleżankom zdolnym wnuczkiem. Organizuję pokazy i warsztaty kulinarne, mogę przygotować od A do Z jedzenie na press day Waszej marki, catering na sesję zdjęciową lub coś extra na imprezę urodzinową. Chcesz wiedzieć coś więcej? Napisz do mnie!
Te wpisy mają już kilka dobrych lat, ale na pewno znajdziecie w nich sprawdzone przepisy i kulinarne polecenia.